Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő

termalA család fürdője 2400 m2 vízfelülettel, több mint 1500 ingyenesen használható nyugággyal, ingyenes parkolási lehetőséggel várja kedves vendégeit.

Anya, apa, az apróságok és a nagyszülők – a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőben egész évben bárki megtalálja a kedvére valót!

A Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő mediterrán belső terekkel, 13 medencével, 94 méteres óriáscsúszdával, kinti kamikaze csúszdákkal, szabadtéri 34-36 °C fokos meleg vizes- és gyógymedencékkel, pezsgőszigettel, sodrómedencével, gyermekpancsolóval, pool bárral és még sok egyéb csábító élményelemmel áll rendelkezésre!

 

 

 

Román kori temetőkápolna (Deák-sírbolt)

deaksirA temetőkápolnát a Deák család sírboltjává alakították át. A 19. század közepéig a család ebbe temetkezett.

 

 

 

 

 

 

Deák Kúria

deakkuria4Deák Ferencnek, a haza bölcsének életútját mutatja be. A Múzeum 500 méterre található a Mézes Vendégháztól.

 

 

 

 

 

 

 

Gyümölcsoltó Boldogasszony Római Katolikus Templom

templomkehidaA barokk templomot 1747-ben Hertelendy Gábor kezdte el építtetni, Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére szentelték fel. Kiemelkedő műemléki értéke a fa, barokk oltár és a szószék. Vasárnap és ünnepnapokon a misék 11.30-kor kezdődnek.

 

 

 

 

 

 

Kustányi (Remetei) romtemplom - XII. század

romtemplomA maradványokból arra lehet következtetni, hogy egy kívülről is tagolt 6 méter széles és 18 m hosszú, talán 7,5 méter magas épület lehetett. Stílusát tekintve gótikus, keletelt (a névadó szent ünnepének napján kellett a hossztengelyben végigsütnie a felkelő nap fényének.), téglafalazatú templomrom. A Ny-i homlokzat középtengelyében az egykori kapu helye, felette konzolpárról induló torony csonkja, két oldalán csúcsíves vakívsor töredékek láthatók. A Ny-i falon barokk és középkori boltozat maradványait látjuk.

Kehidakustány, Ady E. u. 20.

Lóránt Zsolt

hirdetes

Facebook

Időjárás